400 km är en bra tur. Alltså, jag menar både en bra tur och ”en bra tur” 🙂

En bra bit att vandra…

Jag startade direkt efter midsommar. Det var för mycket snö kvar i fjällen, för att starta tidigare och det fanns även en hel del snö kvar ännu. Men, alldeles för varmt. Termometern närmade sig 30 grader, vilket är lite för varmt. Jag hade ”covid-19” vänlig packning, vilket innebar frukost, lunch och middag för 18 dgr med mig. Alltså ca 24kg i ryggsäcken, med all kamera/filmutrustning med mig. Lite för tungt kan tänkas, men men.

Sälenfjällen (eller Transtrandsfjällen som det egentligen heter) är väldigt lätt vandring, men omväxlande. Södra Kungsleden startar med asfalt, för att efter några km övergå till fint grus. Allt för att göra fjällen tillgängliga för rullstolar och barnvagnar. Den går i delvis skogsterräng för att sedemera övergå till kalfjäll. Sälenfjällen har en bra variation av terräng, men mestadels lättvandrat.

Fulufjällets Nationalpark kommer sedan. Här var det väldigt blött och fortfarande stora snöfält kvar. Bitvis var leden borta i vatten och vissa vattendrag var stor och strid vårflod, vilket gjorde det ICKE vadbart, Fick ta en del omvägar, men obanat är också kul.