Augusti

Augusti har precis startat och jag har fått vila under juli månad. Solovandringen mellan Sälen-Åre, gick ju lite snett. Ordentliga skavsår och skyttegravsfötter. Infektion och Penicillin. Inte så kul och jag som aldrig tidigare haft skavsår i dessa kängor.

Det började med att vandringen (som startade efter midsommar) var väldigt varm, närmare 30 grader. 24 kg packning på ryggen (all mat för 18 dagar och filmutrustning) gjorde det inte heller lättare. Det fanns fortfarande mycket snö kvar på sina ställen, vilket gjorde att det var blött och trots väl smorda kängor, så mättades det till slut. Fötterna blev blöta av svett i värmen och smältvatten utifrån, gjorde att jag tyvärr gick i blöta strumpor hela tiden. Jag använde upp samtliga par under andra dagen och sedan böt jag hela tiden. Fötterna svällde upp och jag kylde ner i bäckar och tejpade. JA, det blev ingen ”Södra Kungsleden” för mig i år, men har ett nytt på gång nu i augusti, ett annat äventyr. mer om detta inom kort…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *